.
Bila dah terlibat dalam bisnes Frozen Food, Kambing Perap mestilah produk yang WAJIB ADA dalam senarai kami.
Saya memang takde kepakaran untuk buat produk tapi kita kan boleh kolaborasi dengan yang pakar.
Setelah bertemu dengan beberapa pembekal akhirnya bermulalah Projek Join Venture kami, bekerjasama dengan Tokey Kambing Golek yang dah 15 tahun dalam bisnes ni.
.
Pihak pembekal setuju buatkan Kambing Perap untuk kami dan bersetuju untuk dipasarkan bawah jenama Khayr
.
Kami minta mereka buat Kambing Perap ni supaya boleh makan ala Lamb Chop, nak buat lauk makan dgn Nasi dan Nasi Arab pun boleh!
Harga Pasaran pada 9 Ogos 2017:-
❀ 900gm Kambing Perap + Sos = RM48
❀ 450gm Kambing Perap + Sos = RM25
❀ 200gm Kambing Perap + Sos = RM15
Cara nak masak Marinated Lamb / Kambing Perap senang sangat!
Defrost dulu.
.
➊ Masukkan Marinated Lamb ke dalam Magic Pan (Pemanggang Ajaib) atau Oven selama 20 minit saja..
.
➋ Biarkan daging dalam Magic Pan / Oven selama 15 minit..
.
➌ Lepas 15 minit, curahkan Sauce dan biarkan selama 5 minit lagi..
.
❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈
↪ Kalau takde magic pan, kuali biasa pun boleh..
.
↪ Selain guna Magic Pan, boleh juga buat BBQ - macam kat gambar ni..
.
❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈ ❈
❀ Cer tengok gambar yang customer kami share.. Mavelles kan..
❀ Boleh dihidangkan ikut daya kreativiti atau selera.. makan dgn nasi boleh.. buat western style boleh... meratah begitu saja pun sedap!
No comments:
Post a Comment